Zoekbegrippen
Reserveren Verplicht Dagopvang Crèche Peuterspeelzaal Kinderdagverblijf Peuteropvang Buitenspeelruimte Slaapruimte Speelruimte Binnen Gediplomeerd Personeel Medezeggenschap Van Ouders Vaste Kinderleidsters Kinderdagverblijven
Openingstijden
Bedrijfsomschrijving
De kinderdagverblijven zijn verdeeld in twee groepen, te weten;
• de baby-dreumesgroep (0-2 jaar)
• de dreumes- en peutergroep (2-4 jaar)
Dagelijks worden gerichte activiteiten gedaan met deze kinderen. Deze activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd en het niveau van het kind.
We werken volgens een dagprogramma.
Dit biedt een vertrouwde regelmaat.
In overleg met de ouders wordt er voor ieder kind een wenperiode afgesproken.
We vinden het belangrijk dat de ouders/verzorgers de zorg van de opvang ervaren als een aanvulling op de eigen wijze van opvoeden. Ieder kind kan zich dan op zijn/haar eigen manier en tempo ontwikkelen.
Attentie : Indien uw kind om één of andere reden niet mee/mag/kan doen aan bepaalde activiteiten, medicijnen moet innemen, bepaalde voeding niet mag, allergisch is etc. wilt u dit dan voortijdig doorgeven?
Wij vragen de ouders/verzorgers zorg te dragen voor een reserve stel kleding. Ook verzoeken wij u om de kleding van uw kind te merken. Stop deze dan in een gemerkte tas ( incl. wegwerp luiers, knuffel, pantoffels, tandenborstel etc.) Dit om misverstanden te voorkomen.
Voeding
Bij de opvang zijn inbegrepen melk, fruit, lunch, soepstengels, sappen etc.
De ouders waarvan de kinderen nog 1 of meerdere malen borst/flesvoeding per dag gebruiken, worden verzocht de flessen (gemerkt) en de benodigde hoeveelheid melk mee te nemen.
Een flessenwarmer voor borstvoeding is aanwezig.
De ouders kunnen zelf de slaap- en voedingstijden van hun kind met de leidsters bespreken.
Attentie: Wanneer u speciale wensen heeft t.a.v. de voeding van uw kind, kunt u dit overleggen met de leidsters.
Vaste leidster
De leidsters werken full-time/part-time en hebben een gerichte en afgeronde opleiding.
Dit bevordert de continuïteit van zorg naar de kinderen en de ouders. Deskundigheidsbevordering van de leidsters vindt plaats d.m.v. intern overleg, vergaderingen en bijscholing.